Nätspel

Sport och spel på nätet

Spela på nätet

Spel på nätet är idag inte direkt någon ny företeelse, faktum är att det är troligt att de flesta spel som görs, och då pratar vi alltså om spel med pengar, görs på nätet. Det finns en hel del olika typer av spel, de allra flesta handlar om någon slags sport, eller vem av några som vinner något. Det beror givetvis vad man definierar som spel, men sett ur en allmän vinkel, alltså.

Drömmen om storvinsten

Det handlar i mångt och mycket om ett par ihophängande faktorer som gör att dessa typer av turspel är så pass populära som de faktiskt är. Det första är spänningen. Det är en kittlande känsla att sitta och se resultaten – eller vad det nu är, så sakteliga börja stämma in med ens egenutformade kupong. Och där halkar vi helt sökt, på den verkliga huvudanledningen. Man är ute efter den där riktiga storvinsten som kommer att förändra livet. När den vinsten kommer så blir man ekonomiskt oberoende och möjligheterna till att ta del av livets goda vidgas tusenfalt.

Nu är ju tack och lov de flesta rätt rationella och medvetna om att chansen att denna vinst ska komma just till mig, den är ganska mikroskopiskt liten. Men likväl finns den kittlande spänningen där varje gång det vankas ny omgång i till exempel Stryktipset eller Powerplay.  De flesta människor söker efter någon typ av kickar och detta är en lagom spännande aktivitet för de allra flesta.

Andra spel

Det finns ju såklart fler spel än bara odds och tippande. Dels så finns ju alla dator och konsolspel som går att spela på nätet mot andra. Dessa har ju nästan aldrig något med penningvinster att göra, men det kan vara kittlande även detta. Här handlar det mer likt en idrottstävling att man vill visa sig på styva linan – man vill vara bäst helt enkelt.