Spela online

Det finns otroligt många spel man kan ägna sig åt på nätet. Det är verkligen en skön avkoppling om man behöver slappna av ett tag och rensa huvudet från jobbet. 

schack

Det finns stora möjligheter att hitta en spelpartner när man vill spela på Internet. Här kan man få möjlighet att spela mot en duktig Schack-spelare eller någon som har blivit en hejare på Scrabble. Om man vill spela för sig själv finns möjlighet att lägga pussel, lägga patiens och mycket mer.

Poker

Ett spel som i alla tider har varit mycket populärt är poker. Det gamla traditionella pokerspelet är inte speciellt komplicerat. Man börjar med att dela ut fem kort till varje medspelare. När man tittar på korten gäller det att bestämma sig för vad man skall spara på. Normalt har man möjlighet att saka tre gånger och på så vis få nya kort på hand. Det finns många olika grupper av kort att spara på och traditionellt är det par, tretal, fyrtal, stege, färg man väljer mellan.

Principerna är genomgående även om man spelar mer invecklade former av poker som till exempel Texas Hold’em eller Omaha Hold’em. Men när det gäller dessa spel krävs mycket mer av strategiskt tänkande. Här är det mycket viktigt hur man satsar och man måste också ta hänsyn till de kort som dealern lägger upp på bordet. Innan man ger sig in på att satsa pengar på sitt spelande bör man studera de olika spelen noga.

Här räcker det inte med att kunna spara på ett par för att hoppas på att få fler kort i samma valör. Det är mycket mer som spelar in. Det finns en hel del spelbolag som tillhandahåller kurser, ger tips och instruktioner om hur man skall spela de olika spelen. Det kan verkligen vara ett tips att gå en sådan pokerskola innan man börjar. Poker spelar man på onlinecasinon. På Cino.se finns en topplista på vilka spelbolag som ger bra bonus. Det kan vara mycket fördelaktigt att få en bra bonus eller kanske till och med få spela gratis när man startar sin karriär som pokerspelare på nätet. För tips på hur du blir en bättre pokerspelare kan du läsa några av experttipsen som ges på expressen.se.

fia

Enklare spel

Om man inte vill ge sig in på ett så svårt spel som poker på nätet kan man istället välja enklare spel som mer är baserade på tur. Det gamla hederliga Fia med knuff finns också på nätet. Om det inte passar finns många andra spel som Domino, Yatsy, Dam eller varför inte det gamla hederliga ”Sänka Skepp”. När man spelar Sänka skepp gäller det att lista ut var de olika skeppen finns dolda. Om man lyckas hitta en del av ett skepp gäller det att lista ut om det är ett enkelt skepp med bara två rutor eller om det är ett större skepp med upp till fem rutor. Det kan vara ett riktigt underhållande spel.

Gaming

En annan genre är förstås gaming, och då syftar vi på spel som exempelvis Counter-Strike eller World of Warcraft. Båda spelen har funnits under ganska lång tid nu, men befäster trots det sina positioner som två av de allra mest populära onlinespelen. Visserligen så beror det såklart till viss del på uppdateringar som gjorts och i WoWs fall på att världar utvidgas och nya karaktärer kommit till. Men grundprinciperna är desamma och tycks vara något som även tilltalar den nya gaminggenerationen.