Säkert spelande

Många är de beroenden och de missbruk som en människa kan hamna i och låta fläcka ens liv på ett negativt sätt. I hjärnan fungerar beroenden ungefär på samma sätt, även om de i realiteten är skadliga på olika vis. Det kan ju till exempel vara endera fysiskt, emotionellt eller ekonomiskt. Just spelberoende är lite krångligt eftersom spelaren ofta inte upptäcker sitt eget missbruk då hjärnan kommer på olika sätt att förtränga och få dig att tro att det inte är så illa ändå. 

Beteendet

Ett sådant beteende kan ofta vara att man spelar för mycket mer än man faktiskt är medveten om. Om man samtidigt då och då drar in riktiga storvinster så förvärras situationen ytterligare då man antar att man ligger på plus. Det den spelberoendes hjärna då ser förbi är att summan som spelats för totalt, ofta är mycket högre än alla vinster tillsammans är. Det är en ond spiral som de allra flesta behöver söka hjälp för att komma ur för att annars, likt en substansmissbrukare, kan hela tillvaron spolieras då det eskalerat tillräckligt.

Hjälpen

En positiv faktor i en annars dålig situation är att det idag faktiskt finns bra hjälp att få för att komma ur ett spelberoende. De allra flesta spelbolagen erbjuder tjänster som gör att du inte kan nyttja ditt konto om du bett dem blockera spelmöjligheterna. Dessutom så kan man ofta få rådgivning med att sätta gränser för sitt spelande. Förutom detta så är det vanligt att det även finns länkar till experter på hur du kan bryta detta mönster och hur du kan undvika att hamna i liknande situationer igen. Ett exempel på detta är http://www.spelberoende.se/, där får du all information du kan tänkas behöva.