Olika spel

Spel av olika slag är alltid väldigt roligt att sysselsätta sig med, vare sig det handlar om poker, datorspel och onlinespel, klassiska brädspel eller avancerade rollspel.

Onlinespel

Att spela spel på nätet eller online är något som blivit allt populärare på senare år i takt med att utbudet vuxit och det numera går att hitta någonting för alla smaker, allt ifrån avancerade strategispel som kan pågå i flera månader till enklare spel för den som endast är ute efter en liten stunds förströelse av något slag.

Exempel på populära onlinespel är bland annat Poker, World Of Warcraft, Final Fantasy, Counter Strike och Guild Wars.

Klassiska sällskapsspel

Sällskapsspel är nog något som de flesta spelat åtminstone vid något tillfälle. Sällskapsspel kan delas in i en rad olika kategorier som kortspel, brädspel, frågespel, rollspel och tärningsspel med mera. Bridge, Trivial Pursuit, Fia med Knuff, Monopol, Risk och Yatzy är några exempel på klassiska och populära sällskapsspel.

Rollspel

Rollspel är en något mer avancerad form av sällskapsspel där de olika deltagarna har olika roller och där spelet förs framåt med hjälp av någon form av berättelse. Till skillnad från de flesta andra spel går det inte att ”vinna” i ett rollspel utan målet är att det hela ska vara roligt och intressant för alla deltagare.

Några av de mer kända rollspelen är Dungeons & Dragons, som är något av urmodern för alla rollspel, samt Drakar och Demoner, som är ett svenskt rollspel.