Fotboll på nätet

För oss som gillar att ta det lugnt i soffan är det inte så lockande att springa omkring på en fotbollsplan i sommarvärmen. Istället väljer vi koppla av och vända oss till nätet för att få njuta av lite fotbollsadrenalin. 

ManagerZone

Ett mer strategiskt fotbollsspel som fokuserar på att styra och träna ett fotbollslag än att styra själva spelarna. Du väljer ut spelare, lagfärger och tränar spelarna så de får olika egenskaper. Du behöver analysera dina motståndare och lära dig deras spelsätt för att kunna möta dem på planen med en effektiv strategi. ManagerZone sker helt online och du har alltid möjlighet att prata med andra som spelar och få flera tips och tricks på hur du blir bättre. Du är också ansvarig för lagets ekonomi och förväntas göra marknadsföring, välgörenhet och hålla styrelsen glad.

FIFA

Vill du vara en av spelarna på planen, jaga bollen, finta din motspelare och göra mål på mål? Då ska du istället vända dig till FIFA, det absolut populäraste fotbollsspelet. Du kan spela det på datorn eller på en spelkonsol såsom Playstation och Xbox. Det finns många spel i serien men du kan hoppa över de första titlarna. Det är inte förrän i de senare spelen som grafiken blir riktigt bra och spelmekaniken får dig att tro att det är du som är på plan. Du kan spela mot andra personer runt hela världen över nätet.

Amerikansk fotboll

Du kanske är mer sugen på att kasta en oval fotboll och tackla andra spelare så de flyger i luften. Madden NFL är spelet för dig. Det har samma upplägg som FIFA men fokuserar helt på amerikansk fotboll istället.